Wildkamperen met je eigen Storm Daktent – Regels per land

Dromen, daktent op je auto en gaan, zie je een mooie plek dan wil je daar het liefste je daktent uitklappen en overnachten.
‘s avond via het skyview van je daktent naar de sterren kijken.
Maar in welk land mag je wildkamperen met je eigen daktent?

Albanië: Wildkamperen is vrijwel overal toegestaan, behalve in de nationale parken. Ook op parkeerplaats overnachten is toegestaan.
Andorra: Wildkamperen verboden
België: Wildkamperen verboden, maar op parkeerplaatsen (ook langs de snelwegen) is overnachten toegestaan (maximaal 24 uur).
Bosnië en Herzegovina: Wildkamperen verboden
Bulgarije: Wildkamperen verboden
Denemarken: Wildkamperen verboden (Tip: als je toestemming hebt van de eigenaar van een particulier terrein, mag je daar wel kamperen.)
Duitsland: Wildkamperen verboden, maar op parkeerplaatsen (ook langs de snelwegen) is overnachten toegestaan (maximaal 24 uur).
Estland: Wildkamperen toegestaan, maar niet in de nationale parken.
Finland: Onbekend
Frankrijk: Wildkamperen mag alleen met toestemming van de landeigenaar en/of de politie. Ook op officiële parkeerplaatsen is overnachten toegestaan (maximaal 7 dagen).
Griekenland: Wildkamperen verboden
Groot Brittannië: Wildkamperen mag alleen met toestemming van de landeigenaar. Vaak heb je een leuke plek naast een pub of restaurant.
Hongarije: Wildkamperen verboden
Ierland: Wildkamperen mag alleen met toestemming van de landeigenaar. Ook op officiële parkeerplaatsen is overnachten toegestaan (maximaal 24 uur)
IJsland: Wildkamperen mag alleen met toestemming van de landeigenaar.
Italië: Wildkamperen mag alleen met toestemming van de landeigenaar, mits het minimaal 1km buiten de bebouwde kom is, binnen 50 meter van een nationale weg en niet binnen 100 meter van een monument.
Kroatië: Wildkamperen mag alleen met toestemming van plaatselijke overheid (politie)
Letland: Wildkamperen toegestaan, echter niet in de nationale parken of op particulier terrein
Litouwen: Wildkamperen toegestaan, echter niet in de nationale parken of op particulier terrein
Luxemburg: Wildkamperen verboden
Macedonië: Wildkamperen verboden
Marokko: Wildkamperen toegestaan
Montenegro: Wildkamperen verboden
Nederland: Wildkamperen verboden
Noorwegen: Wildkamperen toegestaan op niet omheind terrein en minimaal 100 meter van een woonhuis. Maximaal 3 dagen op 1 plek
Oekraïne: Wildkamperen verboden
Oostenrijk: Wildkamperen verboden
Polen: Wildkamperen verboden. Wel toegestaan om met toestemming van de eigenaar te overnachten op privéterrein
Portugal: Wildkamperen verboden
Roemenië: Wildkamperen verboden. Wel toegestaan om met toestemming van de eigenaar te overnachten op privéterrein. Ook als je toestemming hebt van de lokale overheid mag je kamperen
Servië: Wildkamperen verboden
Slovenië: Wildkamperen verboden
Slowakije: Wildkamperen verboden
Spanje: Wildkamper toegestaan op bepaalde voorwaarden, met uitzondering van de nationale parken, daar is wildkamperen verboden
Tsjechië: Wildkamperen verboden
Turkije: Wildkamperen verboden
Zweden: Wildkamperen toegestaan in de vrije natuur en langs de weg. Maar let op er kunnen afwijkingen zijn betreffende de regels. In Gotland bijvoorbeeld gelden beperkingen
Zwitserland: Wildkamperen verboden

We proberen dit artikel zo actueel mogelijk te houden, mocht je een aanvulling hebben dan horen wij dit graag van u in een reactie onder dit nieuws bericht!

Nieuwsschierig naar welke equipment producten en verschillende modellen daktenten wij aanbieden?
Loop binnen in onze shop op Ekkersrijt Son of bel voor een afspraak voor vrijblijvend advies over onze daktent, verschillende modellen daktenten en equipment voor elke roadtrip, reis en vakantie.
Wist u dat wij onze stormdaktenten nu ook verhuren, zo kun je eerst de daktent een keer zelf ervaren voordat je een daktent aankoopt.
groetjes team Storm
Evelien en Marlies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.