Zelfbouw TrailersNieuwe allround daktent:

Deze daktent is geschikt voor elk model auto.
Deze tent weegt in tegenstelling tot de originele daktent maar  60 kilo.

Net als de originele daktent creëer je in een handomdraai een twee persoons slaapplek hoog en droog bovenop je auto. De daktent is voorzien van een 600 grams pvc hoes, rits en breed klittenband. De hoes is extra ruim zodat het beddengoed in de daktent kan blijven liggen tijdens het rondreizen.
De daktent bestaat uit 380 grams gemengde samenstelling van canvas en polyester Rip-Stop.

De allround daktent is voorzien van een hoogwaardig 8cm dik matras, wat in combinatie met de geïsoleerde sandwich vloer zorgt voor een heerlijke nachtrust.

De daktent heeft 3 luifels voorzien van muskietennet en een canvasdoek, zo heb je optimaal ventilatie en rondom zicht.

Via de telescoop trap kun je veilig in en uit de daktent komen, deze is makkelijk te hanteren en uit te schuiven.
tijdens het rijden ligt deze ineengeschoven boven op het dak.

 

Details van de allround daktent

Duurzaamheid

De tentstof bestaat uit een zeer hoogwaardige 380 gr RipStop-canvas. Canvas heeft een grotere scheurweerstand dan de overige tentstoffen. Daarnaast is canvas van nature goed bestand tegen uv-straling, hierdoor is er geen extra coating nodig. De ritsen zijn van zware kwaliteit en waterdicht. Alle naden zijn dubbel gestikt en van binnen uit gelijmd.

Natuurlijk ademhaling

Canvas ademt van nature. Het resultaat is een vermindering van condensatie binnen de tent in vergelijking met tenten gemaakt van materialen als nylon en polyester.

Waterdicht

Canvas zwelt in contact met water en heeft hierdoor een prima waterdichtheid.

Tentklimaat

Doordat canvas een dikker materiaal is dan andere tentstoffen zoals nylon, presteert het beter onder extremere weeromstandigheden. In een zeer kil klimaat behoudt de tent zijn warmte, en in een warm klimaat houdt hij de warmte buiten.

De daktent is voorzien van een 600 grams pvc hoes. De hoes word dichtgemaakt d.m.v. een rits en klittenband. In de hoes is extra ruim zodat je beddengoed en kussen in de daktent kan blijven liggen tijdens het rondreizen. De daktent is voorzien van 3 luifels. Zo heb je optimale ventilatie en rondom zicht. Elk raam is voorzien van een muskietennet en een canvasdoek. De telescopische aluminium ladder zorgt ervoor dat je altijd stabiel en veilig de tent in en uit komt. Tijdens het rijden ligt hij ingeschoven op de tent. De ladder past in de extra ruime pvc hoes.